Wednesday, September 1, 2010

Jakten fortsetter...

Velkommen til California. Jeg liker meg her. Ikke missforstå, dette er en drug free zone altså. Ikke at noen av de som sitter gatelangs bryr seg, men skiltet er der ihvertfall.
Her er det liv og fritt villt i alle retninger, koselige cafeer og hyggelige mennesker som ikke har noe i mot å dele ettermiddagsskyggen med deg, mens man snakker om alt og ingenting.
Pensum har lagt seg som et lag med is over alles skuldre, noe jeg tror de aller fleste setter pris på etter nesten 3 måneder med latskap og bedrukkenhet.
Studentene i på UC har endelig samlet seg fra fjernt og nært på campus, som nå kryr etter en søvnig sommer.
Men nok snakk om trivielle ting. Jeg har lovet combacks!

For å ta det nogenlunde kjedelige først; Kollektivtrafikken.

Det er ganske enkelt kjip tilgang til buss i Berkeley, noe San Fran har gjort det betydlig bedre med. De har til og med tatt etter Bergen og skaffet seg linje-busser som går på strøm! Dette ser jeg på som et stort +, og gjør opp for mye av de manglende linjene i nærområdet hvor jeg bor. T-banen er billig og lett tilgjengelig og tar en til der det trengs å dra, så har ikke mye å klage på der. De kunne kanskje skaffet litt mer oversiktlige rutetabeller.
Totalkarakter/vurdering: (1 = dårligs 10 = best) 6

Uteliv

Utelivet i Berkeley må jeg si er noe helt for seg selv. Barene stenger tidlig, ølen er kjip, men hus festene har vært sinnsyke. Jeg vet at den beskrivelsen kanskje er litt vager og negativ i den positive meningen, men det finnes ikke noen andre adjektiv for å beskrive dem. Kanskje "Ninjaish" er en god fortolkning av det samme jeg vil fram til... anyway. de tar av. nøff said. Om det er noen som leser dette som faktisk bor i Berkeley akkurat nå og som enda ikke har vært på en amerikansk frat-party, så har jeg bare dette å si; Your missing out. Seriously.
Totalvurdering: 8 (i og med at barene stenger så tidlig som de gjør trekker dette snittet litt ned)

Banksystemet

Dette er noe jeg klør litt i fingrene etter å skrive om... Ikke fordi jeg er LITT inressert i økonomi eller banker generellt. Forelesningene om økonomikrisen jeg har vært på til nå har vært noe av det dølleste jeg har hørt... nyttig, men døllt. MEN! Disse bankene er hinsides alt som kan kalles effektivt! De fikser bankkonto til deg på mindre enn 15 minutter, men de vet ingen ting om hvordan man betaler regninger på nettet. Chipp er teknologi fra verdensrommet for disse menneskene. NASA kan spionere på terrorister på andre siden av verdenskartet i live-feed, men man kan ikke betale husleia på andre måter enn at man faktisk MÅ ha en amerikansk konto og en check. Seriously. It pisses me off! Damen i skranken så dumt på meg når jeg spurte om hvordan jeg betalte over nettet på min påtvungne US-kontoen. "What do you mean, sir? You can see your money online, but you cant DO anything with it." Det var som at jeg hadde åpnet en flaske sitronsyre rett under nesa hennes, slik som ansiktet hennes vred seg i konsentrasjon.
Hjelpsomme er de da. Det har ordnet seg... må bare gå rundt grøten og et par tønner rømme før jeg får betalt det som skal betales.
Totalvurdering: 3 ( Redder seg litt på servicen)

Siste ting som jeg har lyst til å formidle om på denne posten, og som kanskje er det morsomste så langt for meg, er; Pensum

Første artikkel jeg leser er skrevet av ingen andre enn Marx. Den andre av Lenin. Dette kom som et sjokk for meg, men fikk bare beskjeden; Dude. You are in Berkeley.
Kos!
Ikke missforstå. Jeg er ikke kommunist, men slikt stoff sikler jeg etter til daglig. Å ha det i pensum er konge!
Så langt har jeg valgt fag som har fantastiske professorer. I forhold til Blindern er det bare Bernt (for de av dere som ikke vet hvem dette er, er han en professor) som kan holde mål med dem. De er pedagogisk flinke, tålmodige og engasjerte, som får meg som student til å engasjere meg enda mer enn hva jeg ellers ville gjort. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med alt jeg skal igjennom, og sikler for øyeblikket over kompendiene.
Eneste litt negative er at pensum er dyrt her nede. Uforklarlig, ettersom det meste er lagt ut på nettet. Men det er ikke umulig å finne billige bøker. Personlig fant jeg en brukt hard-cover bok til 3 dollar i en butikk som ikke hadde inventarliste. Det tok meg en halvtime leting, men jeg fant den da.
Totalvurdering: 8 (For å være på den trygge siden kan jeg ikke gi for mye)

Til sist har jeg lagt ut noen bilder som dere kan myse litt over.
Det kommer flere innlegg, forhåpentligvis om ikke så lenge med flere, men dette får holde for denne gang.
Ha en fortsatt trivlig uke!

The book.

Castro, San FransiscoGolden Gate Bridge, San Fransisco
Sather Tower, Campus, Berkeley

No comments: